Terug naar overzicht

Rode bietjes met sjalottensaus en Hertog Jan Karakter

december 2012
Door: Han Hidalgo

KOKEN MET BIER

 

Rode bietjes met sjalottensaus en Hertog Jan Karakter

 

Ingredi├źnten voor 4 personen:
2 gekookte rode bieten bio kwaliteit, 4 sjalotjes, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 4 eetlepels groenten- of gevogeltefond, 1 eetlepel appel- of perenstroop, 8 eetlepels Hertog Jan Karakter, 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook, peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort goudgeel bakken. Hittebron verlagen en de fond toevoegen. Op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier en de stroop toevoegen, goed roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. De gekookte rode bieten in dunne plakjes snijden, op borden rangschikken en de sjalottensaus erover verdelen. Met fijngeknipte verse bieslook garneren. Naar smaak met dunne plakjes gebakken ontbijtspek of licht gerookte ham serveren. Een goed gekoeld glas Hertog Jan Karakter erbij serveren.

 

Bron Han Hidalgo, biercuisine.nl

Terug naar overzicht