Juicy Bits Indian Pale Ale. Juicy Bits van WeldWerks Brewing Co. in Greeley, Colorado (USA), is een IPA in New England-stijl die snel zowel regionale als nationale aandacht voor deze brouwerij heeft geoogst. Brouwer Neil Fisher heeft dit recept aangepast aan de grootte van een hobbybrouwsel (19 liter). Juicy Bits heeft een enorm citrus en tropisch-fruit hop karakter door de geweldige whirlpool en dry-hop toevoegingen van Mosaic, Citra, en El Dorado hop, evenals een zachter, romiger mondgevoel dankzij de aangepaste water chemie, moutsoorten met hogere eiwit, en een lagere vergistingsgraad. Het eindresultaat is een bier dat doet denken aan citrussap met extra vruchtvlees, vandaar de naam Juicy Bits.
Gistsoort Wyeast 1318 London Ale III; Fermentis S-04 of S-05; Lallemand Verdant.
Waterbehandeling Gebruik eventueel calciumchloride- en calciumsulfaat toevoegingen om het waterprofiel aan te passen tot ongeveer 175-200 ppm chloride, 75-100 ppm sulfaat, en 125-150 ppm calcium. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de samenstelling van JOUW brouwwater. Die gegevens kun je makkelijk bij jouw drinkwaterleverancier opvragen of opzoeken op internet. Ook Brewfather is een handig hulpmiddel om de hoeveelheden brouwzouten en zuur te bepalen, die je moet/kunt toevoegen aan je brouw en spoelwater.
Werkwijze Maisch gedurende een uur op 65 graden Celsius. Voeg de helft van de waterbehandeling-toevoegingen toe bij het maischwater en de rest bij het spoelwater. Voeg de FWH hop meteen aan het wort toe als je klaar bent met maischen, zodat deze kan trekken in het hete wort terwijl je de bostel nog aan het spoelen bent. Kook het wort gedurende 60 minuten. Whirlpool gedurende 40 minuten (van begin tot rust) volgens het hopschema. Koel vervolgens het wort terug naar ongeveer 20 graden Celsius en belucht het wort. Strooi de gist op het afgekoelde wort en laat het bier gedurende 2-3 dagen gisten bij 19°Celsius. Laat vervolgens tegen het einde van de vergisting de temperatuur langzaam stijgen tot 23°Celsius. Dit om goed uitvergisten te verzekeren. Wanneer de gisting een vergistingsgraad van ongeveer 1020-1022 heeft bereikt, voeg dan de eerste toevoeging van dry-hop toe. Voeg ongeveer 4 dagen later de tweede dry-hop toevoeging toe voor nog eens 4 dagen. Als het bier helemaal is uitgegist kun je het bottelen of op fust afvullen. Let hierbij wel op het voorkomen van overmatige oxidatie. Daar is dit type bier nogal gevoelig voor! Trek na een week gerust een flesje open om het bier te proeven. Dit bier moet je vers drinken.