Terug naar overzicht

Lustrum tripel

maart 2023
Door: Christian Bertens

LUSTRUMBIER

Tijdens de clubavond van februari 2023 is bekend gemaakt welk recept voor het lustrum wordt gebrouwen aan de hand van de inbreng van de leden. Uit de vragenlijst van januari is naar voren gekomen dat het een Tripel wordt. Met deze informatie is Paul aan de slag gegaan. Hij heeft een basisrecept opgesteld. Dit is besproken met de leden en na een korte discussie en een paar optimalisatiepunten is het dit onderstaand recept geworden.

Mout:
• Pilsmout 1.750 gr
• Vienna/palemout 1.500 gr
• Biscuitmout 250 gr
• Suiker 500 gr

Hop:              0 min       30 min     vlam uit
• Citra 14%     5 gr         1,5 gr         2 gr
• Wakatu 9%   5 gr         1,5 gr         2 gr
• Mosaic 13%  5 gr         1,5 gr         1 gr

IBU: 65
SG: 1.085

Maisschwater: 11 liter
Spoelwater: 6 liter

Maisschema:
• 64°C 30 min
• 72°C 20 min

Koken:
• 60 min

Gist: Mangrove Jack M31

Dryhop: Mosaic 5gr en Wakatu 5gr

Terug naar overzicht