Terug naar overzicht

Oliebollen met appel, gember en witbier (± 6 à 8 personen)

december 2007

KOKEN MET BIER

Oliebollen met appel, gember en witbier (± 6 à 8 personen)

2 appels, 1 eetlepel citroensap, 1 pak oliebollenmix, 3½ dl lauw water, 1½ dl Gulpener Korenwolf witbier, 50 gram gembersnippers, 75 gram rozijnen, 75 gram krenten, 2 theelepels kaneelpoeder, frituurolie, poedersuiker

Voorbereiding:
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap. Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag en meng de appel, de gembersnippers die eventueel iets kleiner gesneden zijn, de rozijnen, krenten en kaneelpoeder door het beslag. Dek het geheel af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het ± 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Bereiding:
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een beetje beslag en laat dit in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker.

Terug naar overzicht