Terug naar overzicht

Pasta met zalmfilet, groene asperges en Leffe Blond

mei 2008

KOKEN MET BIER

 

Pasta met zalmfilet, groene asperges en Leffe Blond

500 gram(wilde) zalmfilet, 300 gram groene asperges, 2 sjalotjes, 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 4 eetlepels crème fraîche, 1,5 dl Leffe Blond, 200 gram pasta, bijvoorbeeld penne, tagliatelle of farfalle, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper uit de molen en zout naar smaak 

 

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes roerbakken. Fijngesneden sjalot toevoegen en verder roerbakken. Bier erbij doen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De harde onderkant van de groene asperges afsnijden, halveren en in een stoommandje boven heet water gaar stomen. Pasta in ruim water beetgaar koken en afgieten. Vervolgens door het mengsel van de zalmfilet roeren en met groene asperges en fijngeknipte bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Leffe Blond hierbij drinken.

 

Terug naar overzicht