Terug naar overzicht

Broodtaart met peren en La Trappe Quadrupel

november 2008

KOKEN MET BIER

 

Broodtaart met peren en La Trappe Quadrupel

8 Sneetjes (oud) witbrood, 2 handperen, 50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 dl volle melk,
2 eetlepels basterdsuiker, een flesje La Trappe Quadrupel van 33 cl, 2 eetlepels roomboter, vier eetlepels poedersuiker

 

De rozijnen gedurende twee uur wellen in de helft van het bier. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. De korsten van het brood verwijderen, in een schaal leggen en bevochtigen met wat bier en melk. In een mengkom de eieren met de rest van het bier en het bier waarin de rozijnen zijn geweld, de melk en suiker goed klutsen. Een cakevorm of een rechthoekig bakblik insmeren met boter en vier sneetjes brood op de bodem leggen. De fijngesneden peren samen met de gewelde rozijnen hierover verdelen en afdekken met vier sneetjes brood. Het beslag gelijkmatig hierover verdelen en in het midden van de oven plaatsen. De ovenstand op 160 graden Celsius terugzetten. Gedurende ruim vijftig minuten bakken, tot een egale bruine kleur verschijnt. In punten of repen, warm of koud serveren en bestrooien met wat poedersuiker. Drink hierbij een gekoeld glas La Trappe Quadrupel (liefst keldertemperatuur).

Terug naar overzicht