Terug naar overzicht

Hartveroverend toetje voor Valentijnsdag, met Oud Kriekenbier van Crombé

februari 2009

KOKEN MET BIER

 

Hartveroverend toetje voor Valentijnsdag, met Oud Kriekenbier van Crombé

400 gram ontpitte kersen (uit pot of blik), 100 gram amandelkoekjes (cantuccini), 250 gram roomkaas, 2 dl slagroom, twee eetlepels kristalsuiker, 2,5 dl Oud Kriekenbier van Crombé, vier gesuikerde wafels.

De ontpitte kersen samen met de suiker verwarmen in een pan. De suiker wat laten karameliseren en vervolgens het bier erdoor roeren en laten afkoelen. Roomkaas met de slagroom mengen tot een smeuïg geheel. Amandelkoekjes (cantuccini, bij Italiaanse of Mediterrane voedingszaken verkrijgbaar), verkruimelen en over de bodem van vier hoge kelkglazen of schaaltjes verdelen. De afgekoelde kersen met het bier hierop leggen en afdekken met het mengsel van roomkaas en slagroom. Gedurende twee tot drie uur in de koelkast plaatsen. Serveren met een gesuikerde wafel. Naar smaak, een goed gekoeld glas Oud Kriekenbier van Crombé hierbij drinken.

Terug naar overzicht