Terug naar overzicht

Kip, gestoofd in La Chouffe bier

juni 2009

KOKEN MET BIER

Kip, gestoofd in La Chouffe bier

Ingrediƫnten: 8 ons kipfilet; 1 kippenbouillon tablet; 1 dl room; 1 flesje La Chouffe bier 33 cl.; 200 gram champignons; 2 uien; olijfolie; peper en zout; 1 eierdooier; peterselie, gesnipperd

Voorbereiding: Kipfilets heel laten en droog deppen. Kruiden met peper. Uien grof snijden, champignons in plakjes.

Bereiding: Braad de kipfilets aan in de olijfolie. Voeg de uien toe en bak ze kort mee.
Voeg het La Chouffe bier toe en, indien nodig, een klein beetje water. Bouillontablet toevoegen en champignons. Het geheel ca. 15 minuten stoven. Kipfilets eruit halen en warm houden. Room en eierdooier loskloppen en toevoegen aan de saus. Niet laten koken. Kipfilets terugleggen en opdienen met peterselie als garnering. Eventueel zout naar smaak toevoegen

Terug naar overzicht