Terug naar overzicht

Valentijns taart

februari 2010

KOKEN MET BIER

Valentijns taart

200 gr bloem; 1 theelepel bakpoeder; mespuntje zout; 1 theelepel kaneel; 1 theelepel gemberpoeder; ½ theelepel nootmuskaat; 200 gram gekonfijte vruchtjes; 50 gram sinaasappelsnippers; 100 gram gehakte walnoten; 100 gram rozijnen; 125 gram boter; 200 gram bruine suiker; 1 ei; 2 dl pilsenerbier.

 

Deze taart wordt gebakken in een hartvormige taartvorm. We gaan in dit recept in verschillende kommen werken. Meng in de eerste kom bloem met bakpoeder, zout en specerijen. Vermeng in de tweede kom de gesnipperde vruchten met gehakte noten en rozijnen. Schep er een paar lepels bloem door, zodat de vruchten niet gaan plakken. Roer in de derde kom de boter tot room, voeg er dan de suiker aan toe, en het ei. Doe dit laatste met de elektrische handmixer, want het resultaat moet goed schuimig worden. Voeg hierbij om-en-om een lepel bloem en een scheut pils en blijf doorkloppen. Voeg er op het laatst de vruchten aan toe. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Beboter een hartvormige taartvorm, schep er het beslag in en bak deze vruchtentaart minstens een uur in een warme oven. Prik er met een breinaald in. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat hem een half uur in de vorm afkoelen en stort hem dan pas. Als hij helemaal is afgekoeld, leg er dan een papiertje, geknipt in de vorm van een hart, op, en bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker. Haal vervolgens voorzichtig het papieren hart weg. Eet hem samen met je geliefde op…..

Terug naar overzicht