Terug naar overzicht

Pasteitje gevuld met ei, doperwten, Gandaham en De Koninck

maart 2010

KOKEN MET BIER

 

Pasteitje gevuld met ei, doperwten, Gandaham en De Koninck

Ingrediƫnten: acht kleine pasteibakjes, een ui, een bleekselderijstengel, 150 gram fijne doperwten, vier hardgekookte eieren, twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 200 gram Gandaham, 1,5 dl slagroom, 2 dl De Koninck, twee eetlepels fijngeknipte bieslook, peper uit de molen en zout naar smaak.

De eieren hard koken, af laten koelen, pellen en in stukjes snijden. De ui schillen en in blokjes snijden. De nerven eventueel verwijderen van de bleekselderij en in stukjes snijden. De olie verhitten in een koekenpan en de ui en stukjes bleekselderij glazig laten worden. Hittebron verlagen en vijftien minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier eraan toevoegen, nog even goed verwarmen en tenslotte de slagroom erdoor roeren. Stukjes ei, doperwten en in reepjes gesneden Gandaham eraan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De pasteibakjes even verwarmen in een voorverwarmde oven en vullen met het ei- en hammengsel. Verdelen over voorverwarmde borden en garneren met fijngeknipte bieslook. Drink hierbij een goed gekoeld glas De Koninck.

 

Terug naar overzicht