Terug naar overzicht

Herfstsalade met bockbierdressing

oktober 2010

KOKEN MET BIER

 

Herfstsalade met bockbierdressing

50 gram chorizoworst, 3 bosuitjes, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 blik kidneybeans, zout en peper, 2 eetlepels bokbier, 1 theelepel mosterd, ½ theelepel honing, 3 takjes koriander of peterselie, 100 gram gemengde salade.

 

Snijd de chorizo in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de chorizo. Laat deze op keukenpapier uitlekken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Spoel de kidney beans af en laat ze uitlekken. Klop 2 eetlepels olie, azijn, bokbier en mosterd door elkaar. Knip de koriander erboven fijn. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de bosuitjes en kidneybeans door de dressing en laat dit minstens een kwartier staan. Doe de sla in een schaal. Schep de kidneybeans en de dressing erdoor. Strooi de chorizo erover.

 

 

Terug naar overzicht