Terug naar overzicht

Varkensrollade met Bier (Echine de Porc a la Bière)

februari 2011

KOKEN MET BIER

 

Varkensrollade met Bier (Echine de Porc a la Bière)

Ingrediënten:

800 gram varkensrollade, zout en peper, 1/2 liter bier, 6 uien, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bruine suiker, 80 gram boter, tijm, 1 blaadje laurier, peterselie, 1 kruidnagel, 2 eetlepels olie, 1,5 dl azijn, 1 volle eetlepel mosterd

Bereiding:

Maak ‘s avonds van te voren een marinade als volgt: Was wat takjes peterselie, schil 2 uien en knoflook en wortel en snij de ui en wortel in schijven. Leg het vlees in een grote pan. Geef er de laurier bij, de peterselie, de kruidnagel, knoflook, de uien en wortel. Wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi er wat tijmpoeder over, wat zout en peper sprenkel er olie en azijn over. Laat het vlees zo marineren totdat we de maaltijd gaan bereiden. Draai het een keer om. Schil nu de overige 4 uien en snij ze in ringen. Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. passeer de marinade en bewaar het vocht. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, leg er dan het vlees in met de uienringen. Laat het vlees aan alle kanten bruin worden. Draai het regelmatig. Wanneer het goed bruin is voegen we het vocht van de marinade toe, het bier en de bruine suiker. Zet het vuur laag en laat op zeer zacht vuur 3 uur sudderen. Controleer voor het serveren de smaak van de saus en geef zonodig zout en peper bij. Serveer het zeer heet.

 

Terug naar overzicht