Terug naar overzicht

Courgetteroomsoep met knapperige bacon en Westmalle Tripel.

januari 2012

KOKEN MET BIER
 

Courgetteroomsoep met knapperige bacon en Westmalle Tripel.

Ingrediƫnten: 600 gram courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram baconplakjes, 4 eetlepels olijfolie, 0,8 l kippen- of groentenbouillon, 1,5 dl Westmalle Tripel, 1 dl room, 2 eetlepels fijngehakte peterselie , peper en zout

Bereiding:
Een eetlepel olie verhitten in een kookpan en de plakjes bacon zo knapperig en droog mogelijk bakken. Af en toe omdraaien.

Laten afkoelen en verkruimelen. De courgettes halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. De ui en de knoflook schillen en in stukjes snijden. 4 eetlepels olie verhitten in een braadpan en de blokjes courgette en ui bakken. Vuur lager zetten en de fijngesneden look en bouillon erbij doen. 30 minuten zacht koken en tot een gladde massa pureren met een mixer. Daarna de Westmalle Tripel  eraan toevoegen en enkele minuten goed opwarmen. Room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Werk af met fijngehakte peterselie.
 

Terug naar overzicht