Terug naar overzicht | |
Kokkerellen met bier |
april 2008 |
KOKKERELEN MET BIER Zijn de Duitse specialiteiten naar jouw smaak iets aan de zware kant, probeer dan een lekkere voorjaarsmaaltijdsalade met bierdressing. Kies hiervoor een stevige biersoort. Kook het bier in tot er ongeveer drie eetlepels van overblijft. Laat het bier afkoelen en klop er vervolgens samen met een evenredig deel olie, azijn, mosterd, peper en zout een dressing van. De ingrediënten van de salade kunnen naar eigen smaak worden ingevuld. Wel zo lekker met bijvoorbeeld stukjes gerookte kipfilet, haricots verts, radijsjes en tuinkruiden. Maaltijdkipsalade met bierdressingBron: ReceptenWeb Heerlijk op warme voorjaarsdagen, zo'n royaal gevulde maaltijdsalade met kipfilet en groene kruiden. Het bier in de dressing zorgt voor een heel bijzondere smaak. 3 el. azijn; 1 dl. bier, zwaar; 75 gram haricots verts; 6 cocktailtomaatjes; 150 gram kipfilet, in repen; 1 stuk komkommer; 1 kopje gemengde verse tuinkruiden; 1 mespunt mosterd; 8 el. olijfolie; paprikapoeder; 0,5 bos radijs; 75 gram gemengde sla; 5 gesnipperde uien; zout Lekker met een petit pain. Verdeel de salade over de borden en schik hier de voorbereide groenten op. |
|
Terug naar overzicht |