Terug naar overzicht

Rijstpap met een duwtje

mei 2009

KOKEN MET BIER

Rijstpap met een duwtje

200 gram dessertrijst, 1/2 liter melk, 2 dl. Leffe Vielle Cuvée, 3 eetlepels kristal suiker, 100 gram gevarieerd gekonfijt fruit (kleine stukjes), maïzena, 12 verse muntblaadjes.

 

Zet de dessertrijst op in een pan met de melk, breng deze aan de kook. Voeg suiker toe en laat het geheel in totaal een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Giet er na de halve kooktijd de Leffe bij en laat verder sudderen tot de rijst het vocht bijna helemaal heeft opgenomen. Doe er dan de gekonfijte vruchtjes bij, laat een paar minuten doorsudderen. Bind indien nodig met wat maïzena.

Schep de rijstpap op met twee lepels zodat u de klassieke quenellevorm krijgt.

Leg drie quenelles in stervorm in een diep bord, met centraal 2 verse muntblaadjes en strooi daar rond omheen nog enkele gesnipperde muntblaadjes, die u vooraf even in wat Leffe Vielle Cuvée hebt laten marineren.

 

 

Terug naar overzicht