Terug naar overzicht

Braadworst met knolselderijpuree en Leffe Dubbel

oktober 2009

Koken met bier

Braadworst met knolselderijpuree en Leffe Dubbel

4 (runder)braadworsten, 4 sjalotjes, 1,5 dl groenten- of runderbouillon, 1 eetlepel appel- of perenstroop, 400 gram knolselderij, 300 gram aardappelen, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 2 eetlepels roomboter, 2 dl Leffe Dubbel, 1 dl slagroom, mespuntje nootmuskaat, peper uit de molen en zout naar smaak.

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen en de braadworst rondom goudbruin bakken. Braadworst uit de pan nemen. In het achtergebleven bakvocht de sjalotjes goudgeel bakken. Hittebron verlagen, bouillon erbij doen en gedurende 15 minuten stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Braadworst terug in de braadpan leggen. Bier en stroop toevoegen en met deksel op de braadpan gedurende ruim 15 minuten gaar stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen de aardappelen en knolselderij schillen en in stukken snijden. In water met een snufje zout gaar koken. Afgieten, slagroom en boter erdoor roeren en met een stamper tot puree fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout en naar smaak een mespuntje nootmuskaat toevoegen. Braadworst en saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van knolselderijpuree en een goed gekoeld glas Leffe Dubbel.

 

Terug naar overzicht