Terug naar overzicht

Brulée van geitenkaas, Gandaham, appel en een emulsie van Black Albert en Luikse stroop

januari 2011

KOKEN MET BIER

 

Brulée van geitenkaas, Gandaham, appel en een emulsie van Black Albert en

Luikse stroop

 

Ingrediënten: geitenkaas (buche-vorm), appel (Granny Smith), Black Albert of ander zwaar donker bier, Luikse stroop, sneetje Gandaham, suiker.

Werkwijze: Snij de geitenkaas in gelijke schijfjes (ongeveer 3 cm dik), omwikkel dit met een sneetje Gandaham, snij de appel in een julienne, neem een el Luikse stroop, voeg een klein beetje bier toe en verwarm dit in de microgolf (zo kan je makkelijker bier en stroop mengen), strooi wat suiker op de geitenkaas en karameliseer dit met een brandertje (cfr crême brulée).

Presentatie: schik het geitenkaasje in het midden van het bord, leg de julienne van appel in een hoekje, napeer de emulsie van bier en Luikse stroop rond het geitenkaasje.

Smakelijk!

Terug naar overzicht