Terug naar overzicht

Goalkeeper's biefstuk en bier taart

april 2012

KOKEN MET BIER

Goalkeeper's biefstuk en bier taart

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 eetlepel reuzel of boter
  • 225g in blokjes gesneden biefstuk
  • 1 wortel, geschild en gesneden
  • 150g in blokjes gesneden koolraap (optioneel)
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1/2 ui, geschild en gesneden
  • 300ml bier (pale ale)
  • 300ml water
  • 1 eetlepel maïzena
  • zout en peper naar smaak
  • plakjes bladerdeeg

 
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 45 minuten
Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
Verhit een grote pan op hoog vuur. Voeg boter toe, daarna het vlees. Roer het vlees om en braad het net zolang aan tot het vlees aan alle kanten bruin is. Haal de pan van het vuur. Leg het vlees in een grote ovenschaal. Voeg de wortels, koolraap en ui toe, goed mengen.
Schenk het bier en de helft van het water in een kleine sauspan. Breng zachtjes aan de kook. Roer de maïzena door het resterende water tot het glad is. Schenk voorzichtig het maïzena mengsel in de pan met het biermengsel, en blijf ondertussen continue roeren met een garde. Laat zachtjes doorkoken tot het mengsel dikker wordt. Schenk het mengsel over het vlees en de groenten. Bedek met plakjes bladerdeeg (in 1 passende lap).
Bak de taart in de oven in zo'n 45 tot 50 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
 

Terug naar overzicht