Terug naar overzicht

Overschuimers 12-2012

december 2012

Overschuimers

 

Terwijl de Palestijnen en de Israëliërs bommen op elkaar gooien in de strijd om een stukje grond wat niet veel groter is dan een Waddeneiland, is alles rustig in huize de Schuimer. Mevrouw de Schuimer werpt zich vol overgave op haar nieuwe hobby, het oplossen van de kruiswoordpuzzel in de krant, even later gevolgd door Pol die het niet kan uitstaan dat niet alles is opgelost. Overigens komt hij er ondanks het helpende begin van mevrouw de Schuimer toch ook vaak net niet uit. Dat heeft regelmatig tot gevolg, dat hij ’s nachts heel even wakker schrikt van een gezocht woord dat ineens in zijn bijna slapende brein plopt. Met bierrecepten gebeurt dat veel minder vaak helaas maar die kunnen dan weer met hulp van Brouwvisie bijgewerkt worden. Tenminste, als je weet hoe het werkt. Tot nog toe is Pol regelmatig in gevecht met het programma dat hem tevergeefs steeds weer opnieuw verordonneert, dat hij eerst onderdelen moet sluiten waarvan hij niet wist dat hij ze geopend had. Ook schiet een recept van een Vlaamsche Bruine steeds weer door het beeld terwijl hij dat toch helemaal niet had opgeroepen. Uiteindelijk bleek de oplossing om het programma er maar af te gooien en opnieuw op te halen.
Dat zouden ze in het Midden-Oosten ook eens moeten doen, gewoon hun oude programma wissen en opnieuw beginnen maar dat zal wel te simpel gedacht zijn.
Tussen het oplossen van kruiswoordpuzzels door probeert Pol natuurlijk ook nog te brouwen en zelfs met regelmaat. De nieuwste en verheugende ontwikkeling is de uitbreiding van het aantal vaatjes. Die moeten natuurlijk nog gevuld worden en dat is wel een stimulans om te brouwen. De aanloop om een vaardige tapper te worden ging niet geheel zonder problemen wat natuurlijk geen verassing is voor diegenen die bekend zijn met de zeer beperkte technische vaardigheden van Pol. Het begon al bij het openen van het vat waarvoor na diverse mislukte pogingen met allerlei spullen uit de gereedschapskist de telefonische hulplijn naar Cor weer moest worden geopend. Dankzij zijn instructies lukte het wel om met een bloedende vinger van een mislukte poging op eenvoudige wijze de klus te klaren.
Ook de eerste aansluiting van de tap ging niet zonder problemen. Eerst kwam er niets uit de tap, na enig klungelen met de slangen kwam er wel bier maar helaas niet uit de tapkraan maar uit de tapkop, richting plafond ging een fraaie straal donker bier. Dat bleek zich goed te hechten aan de tafel, stoelen, tassen, muren en andere objecten die daarna weer schoon gemaakt moesten worden.
Mocht u denken dat mevrouw de Schuimer een probleem heeft met haar brouwende vent, dan kan hij u gerust stellen, zij heeft er geen enkel probleem mee, dat hij de keuken schoonmaakt, tenslotte heeft ze zelf al genoeg te doen en verder kan zij af en toe wel een lekker getapt biertje waarderen.
Wel in een glas graag en niet vanaf de muur druipend.

 

Pol de Schuimer

Terug naar overzicht