LUSTRUMBIER
Tijdens de clubavond van februari 2023 is bekend gemaakt welk recept voor het lustrum wordt gebrouwen aan de hand van de inbreng van de leden. Uit de vragenlijst van januari is naar voren gekomen dat het een Tripel wordt. Met deze informatie is Paul aan de slag gegaan. Hij heeft een basisrecept opgesteld. Dit is besproken met de leden en na een korte discussie en een paar optimalisatiepunten is het dit onderstaand recept geworden.
Mout: • Pilsmout 1.750 gr • Vienna/palemout 1.500 gr • Biscuitmout 250 gr • Suiker 500 gr
Hop: 0 min 30 min vlam uit • Citra 14% 5 gr 1,5 gr 2 gr • Wakatu 9% 5 gr 1,5 gr 2 gr • Mosaic 13% 5 gr 1,5 gr 1 gr
IBU: 65 SG: 1.085
Maisschwater: 11 liter Spoelwater: 6 liter
Maisschema: • 64°C 30 min • 72°C 20 min
Koken: • 60 min
Gist: Mangrove Jack M31
Dryhop: Mosaic 5gr en Wakatu 5gr |