Thuisbrouwersdag 16 November 2019

Open vanaf 12:00u tot 17:00u

Dat het amateurbierbrouwen al langere tijd in de lift zit is niets nieuws meer. Je moet wel lang onder een steen gelegen hebben om niets meegekregen te hebben van de revolutionaire ontwikkelingen in de brouwwereld.

Het aantal brouwerijen in Nederland explodeert en daar speelt de amateurbrouwwereld een grote rol in. Veel brouwers die nu professioneel bezig zijn, zijn als amateur begonnen en het niveau van het amateurbier doet vaak niet onder voor dat van de professionele brouwers.
De Roerstok bestaat dit jaar, 2019, 35 jaar!

Deze amateurbrouwvereniging uit Tilburg heeft de enorme groei van de belangstelling in speciaal bieren van dichtbij meegemaakt en is meegegroeid in de ontwikkeling van kennis, smaken en technieken. De Roerstok is een club van actieve brouwers die kan bogen op een gestaag groeiende kennis van alle aspecten van het bierbrouwen en een enthousiast ledenbestand.

De Roerstok nodigt u daarom graag uit voor de Thuisbrouwersdag. Op deze dag willen wij alle in speciaal bier geïnteresseerden graag kennis laten maken met onze vereniging. Wij hebben daarom een veelzijdig programma opgezet om zoveel mogelijk facetten van het brouwen en proeven van bier te tonen en dat ziet er als volgt uit:

  • Brouwdemonstratie door amateurbrouwers
  • Bierstands met bieren van brouwerijen die gestart zijn door leden
  • Stand brouwbenodigdheden.
  • Stand Roerstok
  • Proeverijen met een Biersommelier (zie hieronder)
  • Bierkeuring door BKG keurmeester (zie hieronder)
  • Lezingen (zie hieronder)
  • Catering

Proef de bieren van onze leden

Diverse leden van onze vereniging zijn een eigen brouwerij begonnen. En uiteraard zijn dat de lekkerste bieren van Nederland. U kunt ze proeven door vooraf bierbonnen te kopen, 4 bonnen en een bierglas voor € 10,-. Bestel ze hier!

Keur je eigen bier samen met een BKG bierkeurmeester

U kunt uw eigen bier samen keuren met een officiële bierkeurmeester. Dit kost 5,00 per te keuren bier. Maximaal 2 bieren per persoon. Meld je hier aan!

Proef bieren met een echte biersommelier

Een biersommelier: dat is iemand die verstand heeft van de smaak van bier, en hoe dat combineert met andere smaken. Voor 8,- per persoon kunt u een proeverij van drie bieren meemaken. Klik hieronder op de tijd en meld u aan. Maximaal 10 personen per proeverij.


(klik op de gewenste tijd en meld u aan)

Volg één van onze lezingen over bierbrouwen

Deze lezingen zijn vooral bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met het zelf maken van bier. We organiseren 2 soorten lezingen, elk 2 keer. Kies hieronder de lezing die je wilt volgen, en meld je aan.

Aanmelden
13:15 Lezing: Gist en vergisting door Marc Vriens Aanmelden
14:15 Lezing: Smaken in bier door Jacques Bertens Vol
15:15 Lezing: Gist en vergisting door Marc Vriens Aanmelden
16:05 Lezing: Smaken in bier door Jacques Bertens Aanmelden

Tenslotte

Noteer 16 november 2019 in uw agenda en kom genieten van deze dag.
Locatie; Het Wat, Jules de Beerstraat 6, 5048AH, Tilburg.