Clubkalender archief

Alles wat er in het verleden te doen was, per jaar gesorteerd.
Praktijk rondom gisting GAAT NIET DOOR
Di. 12 december 2017
20:00u
't WAT
Edwin Laureijsen

Marc Vriens zal proberen zo veel mogelijk te laten zien over het opkweken van gist.

Je kan je inschrijven via "Voor leden".

 
 
Clubavond 8-12-2017 Kerstbier proeverij
Vr. 08 december 2017
20:00u
't WAT
Danny Linnenbank
 
 
Samen WAT brouwen Brouwen van de Kolsch
Za. 18 november 2017
10:00
't WAT
Danny Linnenbank
Samen WAT brouwen zaterdag 18 november 2017.
Zoals bijna elk jaar in november brouwen we op zaterdag 18 november weer samen. Dit is al voor de vijfde keer in het WAT gebouw.
In september is het winnende recept van Bas de Winter, een Kolsch, al besproken. De inschrijving is ook al gestart maar er kunnen er nog genoeg bij. Als je nog niet veel ervaring hebt probeer dan aan te sluiten bij een ervaren brouwer en splits het brouwsel aan het eind van de dag. Op de clubavond in oktober kun je nog inschrijven maar ook via de website. Doe dat voor 18 oktober en geef aan of je korrel of vloeibare gist wil gebruiken.  
 
Clubavond 10-11-2017 Presentatie hopprofessor Denis de Keukeleire
Vr. 10 november 2017
20:00u
't WAT
Manus van Bommel
In november krijgen we een lezing van de hopprofessor Denis de Keukeleire. Peter van den Hoven heeft deze man overgehaald om naar Tilburg te komen. 
 
Uiterste datum bestellen brouwpakket Kolsch
Wo. 18 oktober 2017
't WAT
Herman Beeke

Dit is het recept van het bier dat gemaakt is door Bas de Winter, waarmee hij clubkampioen geworden is in 2016/2017.

Je kan het pakket bestellen via inloggen en dan onder de kop"voor leden".

Je kan hier ook aangeven of je het pakket op de gezamenlijke brouwdag brouwt of thuis.

Het gezamenlijk brouwen is op 18 november 2017.

 
 
Clubavond ALV+Clubwedstrijd
Vr. 13 oktober 2017
20:00u
't WAT
In oktober is het weer tijd voor het eerste deel van de Algemene Ledenvergadering (ALV) 2017-2018 waarin de begroting voor 2018 vastgesteld zal worden en het clubkampioenschap voor de categorieën A en C (licht/smal, licht/dik, zie de website voor meer details). 
 
Clubkampioenschap 2017-2018 inschrijven tot 11-10-2017
Wo. 11 oktober 2017
24:00
't WAT

In oktober voor de A en C-categorie.

Je kan inschrijven voor de wedstrijd via inloggen en dan onder de kop "voor leden".

Dan krijg je de stickers voor de wedstrijd opgestuurd.

Dus daag jezelf uit en stuur je bieren in voor de komende kampioenschappen!

 
 
Excursie Oktoberfest 2017
Di. 26 september 2017
07:00u
Munchen
Huub Soemers

VOL!!!!!!!!!!!! VOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VOL!!!!!!!!!!!!!!!!

De bus is vol. je kan je niet meer opgeven voor deze excursie.

Op reis met De Roerstok

De afgelopen clubavonden is de belangstelling onder de aanwezige leden gepeild om met een grote groep leden (en introducés) de jaarlijkse bierfeesten van onze oosterburen te gaan bezoeken. Op dit moment hebben zich al 33 personen aangemeld. Al met al reden voor het bestuur en de excursiecommissie om de reis definitief door te laten gaan en wat prijzen op te gaan vragen bij diversen bus &reisorganisaties. Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 40 personen.

De inschrijving staat vanaf nu voor iedereen open, dus ook voor introducés.

De kosten bedragen € 375,-- p/p. Hierbij inbegrepen zijn: De busreis heen en terug. Alle hotelovernachtingen, inclusief ontbijt. Bezoek aan het Oktoberfeest inclusief een consumptie en een ½ haantje van de grill. Excursie naar (ten minste) 2 brouwerijen. Reisverzekering gedurende de gehele reis.

Tegen de tijd dat we naar München zullen vertrekken zal er meer bekend zijn over onze reis en zullen alle zaken definitief zijn geregeld. Bijkomende kosten zijn lunches en diners en die zijn voor eigen rekening! Jullie zullen vanaf nu regelmatig in het clubblad worden geïnformeerd over de vorderingen van het definitieve programma van deze reis.

Na aanbetaling van € 100,00 is de aanmelding definitief. De volgorde van betaling is bepalend voor deelname. Rekeningnummer NL06 INGB 0000 8132 57 ter name van De Roerstok onder vermelding van excursie München.

De bus is vol. Je kan je niet meer opgeven.

 

 

 
 
Feestavond
Vr. 09 juni 2017
19:30
't WAT
Manus van Bommel

Dit jaar staat de feestavond in het teken van Azie.

Het bestuur nodigt alle leden uit met partners.

Er zal een chinees buffet komen en daarvoor moeten we een indicatie hebben van het aantal feestgangers.

Dus graag van te voren opgeven.

Bier wat geschonken wordt moet bij voorkeur zelf gebrouwen zijn.

Je kan je aanmelden voor leveren van een krat of fust bij Danny Linnenbank.

 

 
 
Clubavond mei lezing Jacques Bertens
Vr. 12 mei 2017
20:00
't WAT

 

 

PROGRAMMA Clubavond vrijdag 12 mei 2017:

In mei gaan we luisteren naar een lezing van Jacques Bertens over innovatieve bieren. Wat is dat en hoe doe je dat dan? We gaan het horen.

Ook gaan we het Schots Schaap proeven, een porter met hout en whisky. En er is nog meer te proeven aan de stamtafel van brouwerij van de oirsprong. Genoeg te zien, te horen en te doen dus. Want proeven is doen.

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen  
20:15 uur: Vragenhalfuurtje
20:45 uur: Kratbier
21:00 uur: Evaluatie kratbier
21:15 uur: Lezing Jacques Bertens: "Innovatieve bieren"
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven bier van "brouwerij van de Oirsprong" aan de stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiting.

Avondleider: Manus van Bommel.
Kratbier: Koos en Mark Romme, "Het Schotse schaap", een porter met hout en whisky.
Bar: Sander Hoogedoorn, Wil Pullens en Anton Miekes.
Verslag: Jens Kuiper.
Opruimers: Jan van Hooge, Titus Spee en Ed Jussen.

De zaal zal door Harrie Geerts om 19:00 uur worden geopend. Mocht je in staat zijn om rond 19.15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom!

 
 
Clubavond april met proeverij Alt en Techniekmarkt en 2e hands markt.
Za. 15 april 2017
20:00
't WAT
Danny Linnenbank

PROGRAMMA Clubavond vrijdag 14 april 2017:

Op de clubavond van april gaan we de ALT proeven.
Dit is de Alt die we gemaakt hebben waarvan het pakket in november is uitgeleverd.
Ik hoop dat je nog 2 flesjes bewaard hebt zodat we er een proeverij van kunnen maken.
Je kan je aanmelden via het ledengedeelte van de website tot woensdag 12 april.
Dan kunnen we de proeverij goed voorbereiden. We willen er een kleine wedstrijd van maken. De uitslag is op de avond zelf.

Daarnaast is er de techniekmarkt waar je je technische hoogstandje of slimmigheidje kan etaleren en een 2e hands markt.

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen  
20:15 uur: Proeverij Alt bieren met beoordeling
20:45 uur: Pauze met fustbier presentatie
21:00 uur: Evaluatie fustbier en vragenhalfuurtje
21:30 uur: Mark Emmen legt uit hoe fustbier aan te sluiten
21:45 uur: Pauze
22:00 uur: Uitslag Proeverij
22:10 uur: Techniekmarkt en 2e hands markt
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven van meegebrachte bieren aan stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiten

Avondleider: Danny Linnenbank
Kratbier: Maarten Jansen
Bar: Koos Romme, Ge Bronsgeest, Jan van de Laak.
Verslag schrijver: Wie o wie? graag melden bij het bestuur.
Opruimers: Karin Knippels, Guus Knippels en Paul Kok.

De zaal zal om 19.00 uur door Edwin worden geopend. Mocht je in staat zijn om rond 19.15 uur te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom!

 
 
Inschrijven Brouwpakket van Adrie Otte
Za. 01 april 2017
 
 
Clubavond maart - presentatie Adrie Otte
Vr. 10 maart 2017
20:00
't WAT

PROGRAMMA Clubavond vrijdag 10 maart 2017:

In maart komt Adrie Otte, onder andere bekend van het boek 'Verander water in bier', brouwerij Het Witte Paard, en de brouwsoftware brouwhulp, langs om de langverwachte presentatie  te geven die vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan. Adrie zal als onderdeel van de presentatie een recept presenteren op basis waarvan een brouwpakket samengesteld zal worden dat vervolgens door de leden besteld (en gebrouwen ;-) kan worden. 

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen  
20:15 uur: Presentatie Adrie Otte over het samenstellen van recepten
21:00 uur: Pauze met fustbier presentatie
21:15 uur: Evaluatie fust- of kratbier
21:30 uur: Vragen voor Adrie
22:00 uur: Vragenhalfuurtje
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven van meegebrachte bieren aan stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiten

Avondleider:Christian Bertens
Fustbier: Marc Vriens, dubbel gebrouwen met eigen suikerstroop
Bar: Sander Hoogendoorn, Lex van Berkel en Bas de Winter.
Wil je het verslag schrijven, graag melden bij het bestuur.

Guido van Gorp, Mark Vriens (junior ;-) en Niels hebben zich gemeld om op te ruimen.

De zaal zal door Edwin om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom.

 
 
Clubavond februari ALV + clubwedstrijd Klasse DS en DD
Vr. 10 februari 2017
20:00
't WAT
 
 
Excursie: Op pad in Tilburg
Vr. 20 januari 2017
10:15
Tilburg NS station
Jacques Bertens

Deze keer een excursie in Tilburg!

De planning:

10:15 - 10:30 verzamelen voor het NS station Tilburg Centraal. Vervolgens lopen we naar Bank 15 waar de Kraftbieren gebrouwen worden. Hier kan tevens gelunched worden.

Tegen 13:00 uur gaan we naar de nabij gelegen Loc Brewery die aan het uitbreiden is. De volgende stop is brouwerij De Torens aan de Piushaven waar een brouwerij in aanbouw is. Tot slot wordt het Taphuijs aangedaan, eventueel gevolgd door Cafe Bakker aan de Korte Heuvel.

De geschatte kosten bedragen tussen de 50 en 70 euro. In verband met de reserveringen graag aanmelden via het onderstaande formulier.

Tot dan,

Jacques Bertens namens de wedstrijdcommissie

 
 
Clubavond januari Sjef Groothuis over Brouwerij De 3 Horne
Vr. 13 januari 2017
20:00
't WAT