Terug naar overzicht
6 nov. 2016 - Programma clubavond november/vooruitblik december/foto's clubavond

Let op: het klopt dat het clubblad zaterdag niet in de bus lag. De verzending is wat vertraagd maar volgt zo snel mogelijk.

Verder in deze nieuwsflits:


Programma clubavond 11 november: smaakafwijkingen

De clubavond in november staat in het teken van smaakafwijkingen. August Bekkers van Heineken zal vier verschillende smaakafwijkingen presenteren en toelichten.

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen
20:15 uur: Vragenhalfuurtje
20:45 uur: Pauze met fustbierpresentatie
21:00 uur: Evaluatie fust- of kratbier
21:15 uur: Presentatie smaakafwijkingen August Bekkers van Heineken
22:45 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven fruitbieren aan stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiten

Avondleider: Marc Vriens
Fustbier: Kerstbier van Mark Verbruggen
Bar: Bas de Winter, Lex van Berkel, Sander Hoogendoorn.

Wil je het verslag van schrijven, graag, aanmelden kan bij het bestuur.

Frans van Loon, Jan van de Laak, G├ę Bronsgeest en Wil van Berkel zullen helpen met opruimen.

De zaal zal door Harrie om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom.


Samen WAT brouwen zaterdag 19 november

Zoals bijna elk jaar in november brouwen we op zaterdag 19 november weer samen. Dit is al voor de vierde keer in het WAT gebouw. In september is het winnende recept van Joop Kock, een Alt, al besproken. Het staat afgedrukt in het clubblad van september als recept van de maand.

Ton van Riel zal weer zorgen voor de koffie en de lunch, Marc Emmen verzorgt de techniek, Manus en Edwin zullen vanuit het bestuur aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden, en Herman regelt de brouwpakketten. Op de dag zelf zijn we telefonisch bereikbaar op nr. 06-13571786 van Edwin.

Brouwers zijn welkom vanaf 09.00 en kijkers vanaf 10.00. We ruimen rond 15.00 samen alles op zodat we allemaal weer een beetje op tijd naar huis kunnen.

De brouwers krijgen een lunch aangeboden en worden verzocht 6 flesjes eigen gebrouwen bier mee te brengen om samen te proeven. Christiaan kijkt of hij in Duitsland de originele Alt kan aanschaffen.

Nog een punt van aandacht. We kunnen de bostel niet meer kwijt. Is er iemand die iemand kent die het op wil komen halen? Anders moet iedereen zijn eigen bostel afvoeren.

Brouwpakketten en gist

Zoals het er naar uit ziet zal op de brouwdag ruim 400 liter gebrouwen worden. Daarnaast is er voor nog zo'n 135 liter besteld aan brouwpaketten om op een ander moment te brouwen. De paketten zullen op de komende clubavond geleverd worden, afrekenen kan direct bij de penningmeester.

Diverse brouwers hebben ingeschreven met een vloeibare gist. Het verzoek is om in ieder geval de gist op de clubavond op te halen en te activeren. Het kan enkele dagen duren voordat de gist helemaal actief is, dit ligt namelijk aan de leeftijd van de gist. Als het nodig is een grote starter maken voor de te vergisten wort. Kortom: wees voorbereid met je vloeibare gist voor het samen WAT brouwen dag.

Marc Emmen, Manus van Bommel en Herman Beeke.


Vooruitblik clubavond 9 december

In december zal het gaan over foodpairing. Bierkenner Jan Machiel van Bragt zal verschillende combinaties presenteren van kazen en hapjes met bieren. Hierbij zijn de bieren en de hapjes zo op elkaar afgestemd dat het resultaat meer is dan de som der delen.


Bestellen houtsnippers

Naar aanleiding van het artikel van Jacques in het clubblad van oktober over het gebruik van houtsnippers kunnen geïnteresseerden aangeven welke soorten zij zouden willen bestellen via het volgende formulier om zo tot een gezamenlijke bestelling te kunnen komen. Ea. wordt verzorgd door Titus Spee. Het gaat om houtsnippers die verkrijgbaar zijn bij Wilhelm Eder. Zie http://www.faesser-shop.de/holzalternativprodukte/bier.html.


Foto's clubavond oktober

Hieronder een paar foto's van de clubavond in oktober. De foto's zijn te zien in het Roerstok fotoalbum.

 

Terug naar overzicht