Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  08-10-2021   Clubavond 8-10-2021
 •  05-11-2021   Uiterste besteldatum brouwpakket Meibok / Maibock
 •  12-11-2021   Clubavond 12-11-2021
 •  13-11-2021   Basiscursus Bier brouwen
 •  20-11-2021   Samen WAT Brouwen
 •  10-12-2021   Clubavond 10-12-2021

Clubavond van 8 oktober

Na een "frisse start" in september, plannen we ook weer een echte clubavond voor oktober. Natuurlijk nog "onder voorbehoud" voor eventueel geldende maatregelen van de overheid. Zoals gebruikelijk staat de clubavond van oktober in het teken van het eerste deel van de ALV en de wedstrijd om het clubkampioenschap voor de categorieën A & C. De stukken voor de ALV zijn zoals gebruikelijk weer te vinden op het ledengedeelte van de Roerstok-website. Hier is ook het regelement te vinden van de wedstrijd voor het clubkampioenschap, onder het kopje “Clubwedstrijd”. Heb je nog geen bier ingeleverd voor het clubkampioenschap? Dat kan nog via de website tot uiterlijk 2 dagen voor de clubavond, dus tot woensdag 6 oktober! Aarzel niet en zend je bieren snel in, niet geschoten is altijd mis!
 
19.00 uur: Zaal open en klaarzetten van tafels en stoelen.
19.30 uur: Koffietijd
20.00 uur: Aanvang van de clubavond en mededelingen.
20.05 uur: Opening ALV deel 1 2021/2022.
21.00 uur: Pauze.
21.15 uur: Aanvang wedstrijd clubkampioenschap klassen A & C.
22.45 uur: Aanvang informeel gedeelte.
23.30 uur: Bestellen laatste ronde.
23.45 uur: Aanvang zaal opruimen.
00.00 uur: Sluiten.
 
Avondleider: Jan in ’t Groen.
Verslag clubavond: Huub Soemers.

De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer gewaardeerd.

Natuurlijk blijft nog steeds de uitnodiging staan voor leden die iets willen presenteren. Richtlijn is een half uurtje met wat plaatjes erbij en een interessant verhaal. Wil je van de mogelijkheid gebruik maken, neem dan even contact op met het bestuur d.m.v. een e-mail naar bestuur@roerstok.nl of gewoon met een telefoontje. 


"Gewone" club avonden gaan weer door

Onze eerste stap naar een "gewone club avond" in september was erg positief. Met een klein aantal maatregelen hadden we weer een ouderwets leuke en interessante avond. We gaan op deze voet verder en plannen weer "normale clubavonden". De noodzakelijke maatregelen en de bevestiging van het doorgaan volgen op deze site en per e-mail nieuwsbrief. Zorg dus dat je op de hoogte blijft!


Stukje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante stukken. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten wel aan het bierbouwen gerelateerd zijn. Dus: zoek pen en papier en deel je verhaal! Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl


Activiteiten

In voorgaande jaren organiseerden wij diverse bijzondere activiteiten, door de maatregelen tbv het bestrijden van het Corona virus zijn we momenteel erg beperkt maar dit gaat zeker weer komen. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Zodra mogelijk starten we weer met het geven van cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!