Terug naar overzicht
4 mrt. 2019 - Programma clubavond maart

In deze nieuwsflits:

Programma clubavond 8 maart: Lustrum bier en een lezing over nieuwe ingrediënten.
  • Lustum bier: proosten, proeven, recept uitleg en inschrijven voor brouwpakket
  • Nieuwe ingrediënten: verrassende verhalen over nieuwe ingrediënten voor brouwen
  • Barleywine proeverij
  • Vooruitblik clubavond 12 april

Programma clubavond 8 maart

Deze maand bestaat de Roerstok 35 jaar en zal het lustrumbier welke is gebrouwen door Stadsbrouwerij Tilburg geschonken worden. Alle aanwezige leden krijgen een fles mee. Het recept is te bestellen als pakket. Brouwer Rene Stenvert van Stadsbrouwerij Tilburg zal het recept toelichten. Daarnaast zullen we de Barley Wine van het Samen Wat Brouwen c.q. het thuispakket gaan proeven.

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen
20:15 uur: Vragenhalfuurtje
20:45 uur: Proosten met lustrumbier
21:00 uur: Uitleg recept door Rene Stenvert
21:30 uur: Lezing over nieuwe ingrediënten door Jacques Bertens
22:00 uur: Barleywine proeverij
22:30 uur: Inschrijving brouwpakket lustrumbier
22:30 uur: Begin informeel gedeelte
23.30 uur: Bestellen laatste ronde
23.45 uur: Zaal opruimen
00.00 uur: Sluiten

Avondleider: verrassing.
Verslag: Paul Langenberg.
Bar: Mari Cools, Titus Spee, Bas de Winter.
Opruimers: Jan Maarten van de Riet, Matthijs van de Riet, "de koffiezetters"

De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. 


Barleywine proeverij
Ben je ook benieuwd hoe de lichte barleywine smaakt die is gebrouwen met het pakket wat in november is uitgedeeld? Samen brouwen of thuis, met of zonder kruiden, of met wat voor eigen draai aan het recept dan ook. Vanavond zal er een proeverij zijn van de barleywines onder leiding van mark Romme. Laat Mark (mghromme@gmail.com) even per e-mail weten of je mee wilt doen en neem een twee flesjes van je brouwsel (met je naam erop) mee om te delen en te proeven. Piet Reniers doet de eindjurering van de varianten die zijn gemaakt op basis van zijn recept.


Vooruitblik programma clubavond april
In april komt biersommelier Uwe Kalms van vertellen hoe je bier nu eigenlijk proeft, waar moet je op letten en hoe je voor jezelf kunt bepalen of een bier nou goed is of niet.


moutbarleywineroerstok_35uthoka

Terug naar overzicht