Terug naar overzicht
15 apr. 2019 - Programm clubavond mei 2019

In deze nieuwsflits:

  • Programma clubavond 10 mei
  • Geschiedenis van het bier en de Roerstok
  • Vooruitblik feestavond 14 juni
  • Uitslag brouwquiz brouwpakket American Ale lustrum bier
  • Foto's clubavond april

Programma clubavond 10 mei

19:00 uur: Zaal open
19:30 uur: Koffie
20:00 uur: Opening door de avondleider, mededelingen
20:15 uur: Vragen halfuurtje
20:45 uur: Lustrum presentje
21:00 uur: Pauze
21:15 uur: Geschiedenis van het bier en de Roerstok
23:00 uur: Begin informeel gedeelte
23.30 uur: Bestellen laatste ronde
23.45 uur: Zaal opruimen
00.00 uur: Sluiten

Avondleider: Marc Vriens.
Verslag: Mari Cools.
Kratbier: n.v.t.
Bar: Sander Hoogedoorn, Titus Spee, Ge Bronsgeest.
Opruimers: Jos Heesters, Michiel van Rens, Hans Moeskops.

De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. 


Geschiedenis van het bier en de Roerstok
Vanavond hebben we een avondvullend programma waarbij we in de geschiedenis van het bier duiken. Fred, Mark en Lex nemen ons mee in een historische bier-reis waarbij we natuurlijk ook wat gaan proeven. Een markant punt in deze reis is het jaar 1526. De Winkler Prins uit 1870 doet al melding van een bijzonder bier: "Broyhan is de naam van eene soort van zoet en gekruid bier, naar een brouwer in Hannover alzoo genoemd, die het in 1526 verĀ­kreeg bij eene mislukte poging, om het HamĀ­burger bier na te maken"....


Vooruitblik feestavond 14 juni

In juni hebben we onze jaarlijkse feestavond; dit keer met een lustrum-tintje natuurlijk. Die avond drinken we natuurlijk ons eigen gebrouwen gerstenat. Heb je nog iets om te delen? Geef het door aan Danny.


Uitslag brouwquiz brouwpakket American Ale lustrum bier

Naar aanleiding van het in het clubblad gepubliceerde recept bij het brouwpakket van het lustrum bier; de American Ale, waren er wat vragen over de hoeveelheid maisch- en spoelwater van het recept. Er was per abuis afgedrukt "maischwater 8,7 liter spoelwater". De bedoeling van de brouwer (Rene Stenvert) was 8,7 liter maischwater en spoelwater naar eigen inzicht voor het beoogde volume van 10 liter bier. Natuurlijk is iedere brouwer/brouwinstallatie uniek en de brouwer kan naar zijn eigen ervaring de juist benodigde hoeveelheid spoelwater inschatten. Voor het gemak is deze notitie wel meegenomen in het recept op de site van de Roerstok. We zijn benieuwd bij het gezamenlijk proeven van dit bier in September of iemand de verhouding 8 - 7 liter heeft gebruikt.


Foto's clubavond april
Hieronder een paar foto's van de clubavond. klik hier om alle foto's te zien.

 

april_2april_8

april_1
april_3

Terug naar overzicht