Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
India Pale Ale
van: | Roger Protz en Graham Wheeler |
gepubliceerd: | Maart 2003 |
klasse: | C |
stijl: | IPA (GB) |
Beschrijving
Het recept voor deze pale ale komt uit het boekje “Home Brewing” van Graham Wheeler. Voor Engelse begrippen is dit een ‘zware’ ale, namelijk een beoogd alcoholpercentage van 5,1%. De bitterheidsgraad van het origineel is erg hoog, het EBU hoort eigenlijk 50 te zijn. Het is hier aangepast aan de ‘continentale’ smaak naar een EBU-niveau van 35, de bitterheid van een stevige pils. Voor het recept gaat Wheeler uit van palemout, maar echte Engelse palemout is hier niet te krijgen, dus gebruiken we hier pilsmout. We gebruiken de Engelse dalende infusiemethode: storten bij 65°C en 90 minuten enzymrust.
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 5.1 % |
begin SG: | 1045 |
eind SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Water type | Maischwater: 6 liter. Spoelwater: 6 liter. |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1750 g | 3 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 100 g | 120 EBC | ||
Rietsuiker | 200 g | |||
Styrian Goldings hop | 13 g | 90 min. | 4.7% α | |
Goldings | 11 g | 90 min. | 5.5% α | |
Goldings | 10 g | 15 min. | 5.5% α |
Maisch schema
65 °C | 78 °C |
90 min. | 5 min. |