Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Lentebock

van:Martin Hofhuis
gepubliceerd:Tilburg
klasse:B
stijl:Meibok

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1062
eind SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2150g   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)200g   20 EBC  
Carahell (14 EBC)150g   14 EBC  
Hersbrucker Spalt20g   4% α  
Wyeast 1007 German Ale       

Maisch schema

52 °C62 °C67 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

* de verwarming van het beslag geleidelijk laten verlopen van max. 1°C per minuut. ** jodiumtest doen en indien nog blauwe verkleuring 2e rust langer aanhouden. Bij voorkeur een Duitse Ale-gist; bijv Wyeast German Ale of European Ale; Delta-X.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater: 7,5 liter Spoelwater: 6,5 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=257