Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwebier
| van: | Christ van den Hoven sr. en Christ van den Hoven j |
| gepubliceerd: | Tilburg |
| klasse: | B |
| stijl: | Tarwebier |
Beschrijving
|
1e prijs clubkampioenschap 1994 en algemeen kampioen 1994
|
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 0.0 % |
| begin SG: | 1050 |
| eind SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1670g | 3 EBC | ||
| Tarwemout ( 3 EBC ) | 500g | 3 EBC | ||
| Tarwe, ongemout | 350g | |||
| Caramelmout (150 EBC) | 350g | 150 EBC | ||
| Northern Brewer | 17g | 8 α | ||
| Saaz hop | 8g | 4 α | ||
| Bootz Bovengist |
Maisch schema
| 45 °C | 52 °C | 58 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 25 min. | 5 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |






