Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tarwebier

van:Christ van den Hoven sr. en Christ van den Hoven j
gepubliceerd:Tilburg
klasse:B
stijl:Tarwebier

Beschrijving

 

1e prijs clubkampioenschap 1994 en algemeen kampioen 1994

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1050
eind SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1670g   3 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )500g   3 EBC  
Tarwe, ongemout350g      
Caramelmout (150 EBC)350g   150 EBC  
Northern Brewer17g   8 α  
Saaz hop8g   4 α  
Bootz Bovengist       

Maisch schema

45 °C52 °C58 °C63 °C72 °C78 °C
10 min.25 min.5 min.30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Spoelwater: 5 liter (er is 5 liter van 80°C gebruikt voor de stijging van de temperatuur van 63°C naar 68°C

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 10 liter & spoelwater 5 liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=268