Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Octoberfest bier
| van: | Marc Vriens |
| klasse: | A |
| stijl: | Overigen |
Recept gegevens
| batch grootte: | 40 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcohol percentage: | 4.9 % |
| begin SG: | 1049 |
| eind SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 37.0 |
| EBU (bitterheid): | 33.0 |
| Brouwhuis efficiëntie | 66 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 8200g | 3 EBC | ||
| Special B (400 EBC) | 88g | 400 EBC | ||
| Cara Munichmout (80 EBC) | 640g | 80 EBC | ||
| Cara Munichmout (140 EBC) | 460g | 140 EBC | ||
| Perle | 39g | 75 min. | 7.3 α | |
| Tettnanger | 26g | 45 min. | 4.2 α | |
| Saflager S - 23 korrelgist |
Maisch schema
| 52 °C | 65 °C | 67 °C | 72 °C | 78 °C |
| 5 min. | 30 min. | 60 min. | 10 min. | 3 min. |






