Terug naar het overzicht
  Dit recept afdrukken
  Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcohol percentage: | 0.0 % | 
| begin SG: | 1072 | 
| eind SG: | 1015 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 0.0 | 
 
Maisch schema
| 50 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C | 
| 10 min. | 45 min. | 10 min. | 1 min. | 
 
Opmerkingen van de brouwer
Het is een goed gewoonte het recept van het Kampioensbier te publiceren in het clubblad. Deze keer is het recept van een dubbel waarmee van Fon de Laat clubkampioen werd. Het recept is teruggerekend van 60 liter naar 10 liter.
Problemen bij brouwen
Bij 50 °C storten; na rust per ½ graad/min naar 65 °C; na rust 
1 graad/min naar 73 °C, na rust in 20 minuten naar 78 °C.
Westmalle gist opgekweekt met 3 liter wort (voor 60 liter)
Kandijsuiker in opgeloste vorm toegevoegd na 2 dagen hoofdvergis
 
de Roerstok receptendatabase: 
http://www.roerstok.nl/recepten?id=287