Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kolsch
| van: | Bas de Winter |
| gepubliceerd: | Clubblad november 2017 |
| klasse: | A |
| stijl: | Overigen |
Beschrijving
|
Maiswater 4l/kg Spoelen tot de juiste hoeveelheid, afhankelijk van de brouwinstallatie Suiker voor hergisting: 5gr/l Gisttemperatuur WLP029: 18°C S-189: 15°C ideaal, kan hoger |
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 5.0 % |
| begin SG: | 1050 |
| eind SG: | 1009 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1932 gr | 3 EBC | ||
| Tarwemout (7EBC) | 216 gr | 7 EBC | ||
| Northern Brewer | 20 gr | 90 min. | 5.5 α | |
| Hallertau Tradition | 6 gr | 10 min. | 4.2 α | |
| White Labs WLP029 German Ale | ||||
| Fermentis S-189 |
Maisch schema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 5 min. |






