Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kolsch
van: | Bas de Winter |
gepubliceerd: | Clubblad november 2017 |
klasse: | A |
stijl: | Overigen |
Beschrijving
Maiswater 4l/kg Spoelen tot de juiste hoeveelheid, afhankelijk van de brouwinstallatie Suiker voor hergisting: 5gr/l Gisttemperatuur WLP029: 18°C S-189: 15°C ideaal, kan hoger |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 5.0 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1932 gr | 3 EBC | ||
Tarwemout (7EBC) | 216 gr | 7 EBC | ||
Northern Brewer | 20 gr | 90 min. | 5.5 α | |
Hallertau Tradition | 6 gr | 10 min. | 4.2 α | |
White Labs WLP029 German Ale | ||||
Fermentis S-189 |
Maisch schema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |