Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison Avec les bons Voeux
| van: | Herman Verbeek |
| gepubliceerd: | Clubblad februari 2012 |
| klasse: | A |
| stijl: | Saison |
Beschrijving
|
Eerste 2 dagen op 21 ºC, hierna met 1 ºC per dag naar 23 ºC en hier op gehouden tot aan de tiende dag. Hierna naar de 20 ºC gegaan voor de koudhop het nagisten. Waterbehandeling: Ca2+ Mg2+ Na+ HCO3- SO42- Cl- |
Recept gegevens
| batch grootte: | 24 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 0.0 % |
| begin SG: | 1070 |
| eind SG: | 1003 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
| Brouwhuis efficiëntie | 74 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 5.081 | 3 EBC | ||
| Tarwemout ( 3 EBC ) | 0.542 | 3 EBC | ||
| Suiker | 1.152 | |||
| Fuggles | 24 | 1 min. | 4 α | |
| Saaz hop | 24 | 1 min. | 3.8 α | |
| Hallertau Merkur | 70 | 90 min. | 6 α | |
| Fuggles | 15 | 4 α | ||
| Saaz hop | 15 | 3.8 α | ||
| Wyeast 3724 Belgian Saison |
Maisch schema
| 45 °C | 72 °C |
| 0.0.25 /min min. | min. |






