Terug naar het overzicht
  Dit recept afdrukken
  Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcohol percentage: | 0.0 % | 
| begin SG: | 1050 | 
| eind SG: | 1014 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 0.0 | 
 
Maisch schema
| 45 °C | 63 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 10 min. | 45 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. | 
 
Opmerkingen van de brouwer
Saflager S-23 opgekweekt tot een volume van 750 ml met SG van 1015 bij toevoeging. Gebruik gemaakt van gistvoeding van Wyeast bij opkweken gist.
Vergisting rond de 13 °C. 2,5 weken, daarna 1x overgeheveld en laten lageren. Voor bottelen teruggekoeld, di
Opmerkingen van de web redactie
Deze maand een bijzonder recept. Marc Vriens werd kampioen pils-brouwen in de wedstrijd uitgeschreven door de Brand-brouwerij en PINT. Van de 65 deelnemers had hij de lekkerste pilsener gebrouwen. Een hele prestatie! Hieronder het recept van zijn
 
de Roerstok receptendatabase: 
http://www.roerstok.nl/recepten?id=302