Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Session IPA
van: | Jeroen Free |
klasse: | A |
stijl: | Session IPA |
Beschrijving
Let op: Hop:
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcohol percentage: | 3.8 % |
begin SG: | 1036 |
eind SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 11.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 86 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 720 | 7 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 720 | 3 EBC | ||
Cara Pilsmout (10 EBC) | 200 | 10 EBC | ||
Cara-Kristal (120 EBC) | 25 | 120 EBC | ||
Ambermout (50 EBC) | 25 | 50 EBC | ||
Cascade | 9 | 60 min. | 8.5 α | |
Mandarina Bavarian | 16 | 15 min. | 8.9 α | |
Mosaic | 9 | 10 min. | 11.7 α | |
Cascade | 4 | 8.5 α | ||
Mandarina Bavarian | 4 | 8.9 α | ||
Mosaic | 4 | 11.7 α | ||
Cascade | 5 | 8.5 α | ||
Mandarina Bavarian | 10 | 8.9 α | ||
Mosaic | 20 | 11.7 α | ||
SafAle US-05 | 11.5 | |||
Mangrove Jack M47 | 10 |
Maisch schema
68 °C | 78 °C |
80 min. | 5 min. |