Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Braamberger Rauchbier

van:Adrie Otten
klasse:A
stijl:Rauchbier

Beschrijving

Bijzonderheden:
Lekker rokerig, maar niet teveel. Voor een beginnend roker is het een mild bier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1058
eind SG:1010
EBC (kleur):26.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Munichmout (15 EBC) 650 gr   15 EBC  
Rookmout (7 EBC)1540 gr   7 EBC  
Carafa Spezial type I (800 EBC) 40 gr   800 EBC  
Hallertau19 gr 75 min. 5.4 α  
Danstar Nothingham1 zakje      

Maisch schema

50 °C60 °C70 °C
10 min.40 min.20 min.

Opmerkingen van de brouwer

Water 7 L maischwater 11,4 L spoelwater Vergistingstemperatuur en duur Hoofdgisting 3 dagen bij 23 gr C lagering 21 dagen bij 17 gr C
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=313