Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Lustrumbier 2024
van: | Christian Bertens |
gepubliceerd: | Clubblad |
klasse: | C |
stijl: | Lustrumbier 2024 |
Beschrijving
Maischwater 11 liter Spoelwater 6 liter Verschillende soorten gist Kveik Abdijgist
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcohol percentage: | 9.2 % |
begin SG: | 1085 |
eind SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout ( 2 EBC) | 1400 gr | 2 EBC | Dingemans | |
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr | 8 EBC | ||
Biscuitmout (B) (50 EBC) | 300 gr | 50 EBC | ||
Suiker | 750 gr | |||
Citra | 10 gr | 60 min. | 14 α | |
Citra | 15 α | |||
Citra | 5 gr | Vlam uit min. | 14 α | |
Mosaic | 10 gr | 60 min. | 13 α | |
Mosaic | 11 α | |||
Mosaic | 5 gr | Vlam uit min. | 13 α | |
Wakatu | 9 α | |||
Wakatu | 9 α | |||
Wakatu | 9 α | |||
Wakatu | 9 α | |||
Mosaic | 11 α |
Maisch schema
64 °C | 72 °C |
30 min. | 20 min. |