Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Lustrumbier 2024

van:Christian Bertens
gepubliceerd:Clubblad
klasse:C
stijl:Lustrumbier 2024

Beschrijving

Maischwater 11 liter

Spoelwater 6 liter

Verschillende soorten gist

Kveik

Abdijgist

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:9.2 %
begin SG:1085
eind SG:1014
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):36.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout ( 2 EBC)1400 gr   2 EBC Dingemans
Vienna mout (8 EBC)1000 gr   8 EBC  
Biscuitmout (B) (50 EBC)300 gr   50 EBC  
Suiker750 gr      
Citra10 gr 60 min. 14 α  
Citra    15 α  
Citra5 gr Vlam uit min. 14 α  
Mosaic10 gr 60 min. 13 α  
Mosaic    11 α  
Mosaic5 gr Vlam uit min. 13 α  
Wakatu    9 α  
Wakatu    9 α  
Wakatu    9 α  
Wakatu    9 α  
Mosaic    11 α  

Maisch schema

64 °C72 °C
30 min.20 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=327