Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Lustrumbier 2024
| van: | Christian Bertens |
| gepubliceerd: | Clubblad |
| klasse: | C |
| stijl: | Lustrumbier 2024 |
Beschrijving
|
Maischwater 11 liter Spoelwater 6 liter Verschillende soorten gist Kveik Abdijgist
|
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcohol percentage: | 9.2 % |
| begin SG: | 1085 |
| eind SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 36.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout ( 2 EBC) | 1400 gr | 2 EBC | Dingemans | |
| Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr | 8 EBC | ||
| Biscuitmout (B) (50 EBC) | 300 gr | 50 EBC | ||
| Suiker | 750 gr | |||
| Citra | 10 gr | 60 min. | 14 α | |
| Citra | 15 α | |||
| Citra | 5 gr | Vlam uit min. | 14 α | |
| Mosaic | 10 gr | 60 min. | 13 α | |
| Mosaic | 11 α | |||
| Mosaic | 5 gr | Vlam uit min. | 13 α | |
| Wakatu | 9 α | |||
| Wakatu | 9 α | |||
| Wakatu | 9 α | |||
| Wakatu | 9 α | |||
| Mosaic | 11 α |
Maisch schema
| 64 °C | 72 °C |
| 30 min. | 20 min. |






