Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Recept van de maand 2024 Bokaal Dubbel
| van: | Brouwerij Noordt |
| gepubliceerd: | Brouwmagazine nr 24 |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbel |
Beschrijving
|
Zie clubblad December 2023 waar het recept wordt besproken. Vergisting: De hoofdvergisting geschiedt bij een vergistingstemperatuur van 18oC. Deze duurt minstens een week, maximaal 2 weken. Lager zo koud mogelijk. SVG: 83,7 % Bottelen op een CO2 gehalte van ca 4,7 gr/liter Spoelwater temperatuur 78oC Waterhoeveelheden afhankelijk van het verlies in je eigen installatie. Maischwater is 3 liter/kg |
Recept gegevens
| batch grootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcohol percentage: | 7.9 % |
| begin SG: | 1071 |
| eind SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 46.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuis efficiëntie | 65 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.15 kg | 3 EBC | ||
| Palemout (7 EBC) | 3.45 kg | 7 EBC | ||
| Suiker | 0.5 kg | |||
| Biscuitmout (B) (50 EBC) | 0.290 kg | 50 EBC | ||
| Melanoide mout 70EBC | 0.290 kg | 70 EBC | ||
| Roggemout (6 EBC) | 0.290 kg | 6 EBC | ||
| Special-B (250 EBC) | 0.290 kg | 250 EBC | ||
| Chocolademout (500 EBC) | 0.230 kg | 500 EBC | ||
| Danstar Nothingham | 20 gram | |||
| Hallertau Perle | 19.2 gr | 60 min. | 18 α | |
| Hallertau Mittelfruh | 20 gr | 5 min. | 2 α | |
| Gistvoeding | 0.2 gr | 50 min. | ||
| Protafloc | 2.5 gr | 50 min. |
Maisch schema
| 50 °C | 63 °C | 70 °C |
| 15 min. | 30 min. | 30 min. |






