Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dubbel
| van: | Leden van De Roerstok |
| gepubliceerd: | September 1995 |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbel |
Beschrijving
|
De perfecte dubbel? Deze maand (September 1995) het dubbel-recept dat tijdens de clubavond van juni is samengesteld na afloop van de lezing door Harrie Vermeer, brouwmeester van Trappistenbrouwerij "De Schaapskooi" te Berkel-Enschot.
|
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 6.0 % |
| begin SG: | 1061 |
| eind SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 50.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Water type | Maischwater: 7 liter. Beslag aanzuren met b.v. melkzuur tot pH = 5,5. Spoelwater:7 liter (indien nod |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 g | 3 EBC | ||
| Munichmout (15 EBC) | 750 g | 15 EBC | ||
| Caramelmout (100 EBC) | 250 g | 100 EBC | ||
| Hallertau | 25 g | 5% α |
Maisch schema
| 52 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 30 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |






