Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Speltbier

van:Erik de Roode
gepubliceerd:Kampen
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1050
eind SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1560g   3 EBC  
Spelt1040g      
Hallertau20g 60 min. 4 α  
Koriander5g 10 min. 5% α  
Sinaasappelschil, gedroogde5g 10 min.    
Wyeast 3944 Belgium White      Wyeast

Maisch schema

52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.40 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

note 1. Vervang spelt door tarwe en je hebt een Belgisch ­witbier. note 2. De toegepaste giststam wordt aangeraden voor Belgi­sche tarwebieren. U kunt natuurlijk ook de Delta M-gist toepassen.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=264