Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Korenwolf

van:Martin Hofhuis
gepubliceerd:Tilburg
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

 

Eind mei - begin juni staat de vlierbloesem weer te geuren langs de kant van de weg en in houtwallen. Enkele jaren geleden kwam Gulpen met een bier op de markt met een vleugje vlierbloesem “Korenwolf”. Daar heb ik een eigen versie op gemaakt en met succes, want het smaakte voortreffelijk. Het is een witbier.

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1048
eind SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1000g   3 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )600g   3 EBC  
Gierstevlokken150g      
Hersbrucker Spalt16g 75 min. 3% α  
Vlierbloesem15g 10 min.    
Hoegaarden gist       

Maisch schema

52 °C68 °C78 °C
15 min.60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Maischschema: De gerstevlokken worden 3 minuten gekookt in 2 liter brouwwater; vervolgens wordt 5 liter lauwwarm brouwwater toegevoegd en het geheel op een temperatuur gebracht van 52°C, daarin de rest van de mout storten.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 7 liter en spoelwater 7 liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=266