Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Munchener Hell

van:Dave Miller
gepubliceerd:Dave Miller's Homebrewing Guide
klasse:A
stijl:Ondergistend

Beschrijving

In deze winterperiode is het een prima idee eens een ondergistend bier te brouwen. Voor de redactie viel de keuze op een Münchener Hell. Een goudkleurig, bijna blond en minder bitter dan een pilsener. Het recept is gebaseerd op Dave Miller’s Homebrewing Guide.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1048
eind SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1550   3 EBC  
Vienna mout (8 EBC)120   8 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)120   10 EBC  
Tettnanger15 90 min. 5 α  
Hallertau5 10 min. 5 α  
Wyeast 2308 Munich Lager       

Maisch schema

38 °C52 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.15 min.30 min.30 min.1 min.

Opmerkingen van de brouwer

Wyeast 2124 (Bohemian Lager) of 2308 (Münich Lager) 1 week vergisten op 9-15 °C, daarna 4 weken lageren op 3 °C
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=292