Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dunkelweizen
| van: | Ernst de Moor en Ernest ter Kuile ('t Wort Wat) |
| klasse: | B |
| stijl: | Tarwebier |
Recept gegevens
| batch grootte: | 40 l. |
| kooktijd: | 120 min. |
| alcohol percentage: | 5.7 % |
| begin SG: | 1053 |
| eind SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 14.6 |
| EBU (bitterheid): | 18.8 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 5200 gr | 4 EBC | ||
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr | 3 EBC | ||
| Aromamout (50 EBC) | 1600 gr | 50 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 200 gr | 8 EBC | ||
| Hallertau Perle | 28 gr | 120 min. | 6.9 α | |
| Hallertau Hersbr | 12 gr | 60 min. | 2.8 α | |
| Hallertau Hersbr | 12 gr | 15 min. | 2.8 α | |
| Wyeast 3068 Weihenstephan | 250 ml |
Maisch schema
| 37 °C | 42 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 80 °C |
| 15 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 30 min. | 1 min. |






