Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Roerstok NEIPA

van:Huub Soemers
klasse:C
stijl:IPA (US)

Beschrijving

Waterhuishouding
13 liter maischwater
4 liter spoelwater
Al het water is aangezuurd met fosforzuur.
Toevoegen tijdens whirlpool (bij 80graden Celsius)
5 gram Citra-hoppellets (12%)
5 gram Galaxy-hoppellets (14%)
5 gram Mosaic-hoppellets (13,9%)
 
Dry-hoppen na de hoofdvergisting
8 gram Citra-hoppellets (12%)
8 gram Galaxy-hoppellets (14%)
8 gram Mosaic-hoppellets (13,9%)

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.4 %
begin SG:1073
eind SG:1016
EBC (kleur):14.0
EBU (bitterheid):74.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2250 gr   3 EBC  
Havervlokken (2 EBC)500 gr   2 EBC  
Tarwevlokken500 gr   3 EBC  
Cara Red (45 EBC)300   45 EBC  
Citra6 60 min. 12 α  
Mosaic6 60 min. 13.9 α  
Galaxy6 60 min. 14 α  
Gips (calciumsulfaat)2 gr 60 min.    
Gistvoeding1.5 gr 10 min.    
Citra5   12 α  
Galaxy5   14 α  
Mosaic5   13.9 α  
Citra8   12 α  
Galaxy8   14 α  
Mosaic8   13.9 α  
Mangrove Jack's M44 US West Coast of      
SafAle US-05of      
Lallemand BRY-97 American West Coast Aleof      
Lallemand Verdant IPAof      
Mangrove Jack M66 Hopheadof      

Maisch schema

68 °C78 °C
60 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

Maisschema & spoelen Gedurende 60 minuten op 68 graden Celsius Amylaserust aanhouden. Hierna gedurende 10 minuten uitmaischen op 78 graden Celsius. Daarna de bostel spoelen met spoelwater van 78 graden Celsius. Waterhuishouding 13 liter maischwater.

Problemen bij brouwen

Opmerkingen van de web redactie

Dit is het recept van het brouwpakket dat is verkocht tijdens de corona crisis.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=324