Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Marzen & Oktoberfest

van:Theo Verschoor
klasse:A
stijl:Ondergistend

Beschrijving

Dit recept is op de clubavond van maart 2015 gepresenteerd door Theo Verschoor.

Er zijn 3 verschillende gist soorten voorgesteld:

Fermentis Saflager W34/70

Wyeast Octoberfest Lager Blend 2633 (XL)

Fermentis Saflager S-23

 

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:5.5 %
begin SG:1050
eind SG:1009
EBC (kleur):18.0
EBU (bitterheid):23.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2090   3 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)160   100 EBC  
Cara Munichmout (150 EBC)45   150 EBC Brouwland
Special B (400 EBC)22   400 EBC  
Hallertau Perle12 75 min. 6 α  
Tettnanger8 45 min. 3.5 α  
Saflager S - 23 korrelgist       

Maisch schema

52 °C65 °C67 °C72 °C78 °C
5 min.30 min.60 min.10 min.3 min.

Opmerkingen van de brouwer

Aanzuren met melkzuur tot pH 5,5
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=243