Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tripel

van:Bart Klomp
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.1 %
begin SG:1082
eind SG:1022
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: aangezuurd met 2 ml melkzuur 80%

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2900 g   3 EBC  
Tarwemout (2 EBC)400 g   2 EBC  
Brewers Gold20 g 90 min. 6 α  
Rietsuiker170 g      
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale       

Maisch schema

50 °C60 °C70 °C
10 min.45 min.20 min.

Opmerkingen van de brouwer

Giststarter 2 dagen van tevoren gemaakt met Wyeast Belgium Ale. Temperatuur hoofdgisting 24° C. Temperatuur lagering 10° C. Nagisting op de fles met 2 g rietsuiker op 30 ml flesje.

Opmerkingen van de web redactie

1e prijs clubkampioenschap 2002 en algemeen kampioen 2002
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=246