Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Chocolate Emperial Stout

klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1060
eind SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)2150g   7 EBC  
Ambermout (60 EBC)320g   60 EBC  
Caramout (200 EBC)320g   200 EBC  
Chocolademout (900 EBC)320g   900 EBC  
Chocoladenibs60 10 min.    
Northern Brewer05 90 min. 7 α  
Wyeast 1084 Irish Ale       

Maisch schema

68 °C
90 min.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 8 liter en spoelen tot je 12 liter wort hebt.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=276