Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kastanjebier

van:Manus van Bommel
klasse:V
stijl:Overigen

Beschrijving

Het bijzondere van dit bier is dat de kastanjes, gestoomd en in kleine stukjes gehakt, toe

worden gevoegd tijdens het maischen.

 

3de prijs bij het Bergskampioenschap in oktober 2008.

1ste prijs bij het ONK 2009

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1075
eind SG:1016
EBC (kleur):20.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2500g   3 EBC  
Caramout (50 EBC)300g   50 EBC  
Rietsuiker250g      
Kastanjes625g      
Styrian Goldings hop18g 90 min. 5 α  
SafAle US-05       

Maisch schema

52 °C63 °C73 °C78 °C
10 min.60 min.30 min.1 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=278