Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Milkstout
van: | Jan van den Hoogen |
gepubliceerd: | Clubblad september 2014 |
klasse: | B |
stijl: | Milkstout |
Beschrijving
Tijdens het ONK 2014 haalde Jan van den Hooge de 1e prijs in de categorie B (donker smalbier). |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcohol percentage: | 6.0 % |
begin SG: | 1059 |
EBC (kleur): | 174.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2550 | 7 EBC | ||
Cara-Kristal (120 EBC) | 230 | 120 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 55 | 900 EBC | ||
Zwarte mout (1500 EBC) | 100 | 1500 EBC | ||
East Kent Goldings | 23 | 75 min. | 5 α | |
Lactose (Melksuiker) | 150 | |||
Wyeast 1318 London Ale III | Wyeast |
Maisch schema
67 °C | 78 °C |
60 min. | 2 min. |