Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Reichwein Quadrupel

van:Francine en Jan Reichwein
gepubliceerd:December 2002
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:10.0 %
begin SG:1094
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: 10 liter. Spoelwater: 6 liter

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000 g   3 EBC  
Special-B (250 EBC)300 g   250 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)20 g   1000 EBC  
Gerstevlokken 65 g      
Rietsuiker200 g      
Kandijsuiker, donker200 g      
Brewers Gold5 g   6% α  
Hallertau - Magnum2 g   11% α  
Hersbrucker (4,9% a)6 g      
Iers Mos (Irish Moss)1 theelepeltje      

Maisch schema

52 °C60 °C66 °C73 °C78 °C
20 min.20 min.50 min.50 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gist: Trappistgist van Brouwland. Ook kan men proberen zelf een depot uit een flesje originele Quadrupel op te kweken.

Opmerkingen van de web redactie

1e prijs van het '6e Bergsche Bierfestival' te Bergen op Zoom. Bovendien werd zij die dag uitgeroepen tot algemeen kampioen.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=251